pátek 4. dubna 2014

Z mého stolu (21): mega nálož fotek jídel pro inspiraci

Dnešní dávka fotek bude opravdu velká. Jednak většina fotek pochází z 30 denní výzvy, ale objeví se zde i nové :)) Chtěla jsem vám je všechny dát do jednoho příspěvku, abyste mohli čerpat inspiraci coby do skladby jídel. Nezapomeňte, že množství záleží na každém z vás ☺ 

Svačinka dopolední: rýžový "jogurt" borůvkový, slunečnice, ovesné vločky, kiwi, lžíce Tahini

Večeře: rýže natural a cizrnový "guláš"

Snídaně: bílý jogurt, chia semínka, kiwi, skořice, přelité teplým medem

Svačinka: vícezrnný rohlík, zelenina, šunka

Snídaně: rýžové vločky s medem a skořicí, burákové máslo, lesní plody a banán

Oběd: brambory s provensálským kořením, květákový mozeček

Večeře: celozrnný chléb, míchaná vejce se šunkou + salát

Snídaně: sojový jogurt s čokoládovým müsli, kokosem, slunečnicemi a jablíčko

Oběd: česneková polévka, brambory, žampióny, brokolice

Svačinka: ovocná miska

Oběd: celozrnný kuskus se žampiony a brokolicí

Večeře: salát, mandarinka, vepřové masko, vejce, lněný chléb

Snídaně: rýž. jogurt, kokos, müsli, kešu, kiwi

Svačina: dva toustové chleby (sezamová pasta, arašídové máslo) + banán

Snídaně: parfait (rýžový jogurt, banán, granola, slunečnice)

Svačinka: lněný chléb, máslo, šunka, zelenina

Večeře: vepřové nudličky na zázvoru s rýží (porce pro mne a přítele) - recept zde ☺

Snídaně: Lněný chléb se šunkou a míchaným salátem a hroznové víno.

Odpolední sváča: toustový chléb, arašídové máslo, jablko, skořice (návod). 
Tentokrát jsem dělala jen s vodou a skořicí, bez másla i cukru.

Večeře: kuřecí kostky s kešu a ananasem (recept zde)

Snídaně: Francouzský toust s banánem (recept)

Svačinová miska: jahody, kiwi, kešu, kokos, slunečnice

Oběd: brambory, žampiony, brokolice

Svačinka: banán se sezamovou pastou

Snídaně: Sójový čokoládový dezert, oříšky, jablíčka + kiwi

Svačina odpolední: ovesné placky

Večeře: vepřové plátečky, bramboráček a salát

Snídaně: vanilkový sojový dezert s oříšky a jablkem

 Večeřeledový salát, mandarinka, 150 g vepř. masa se sezamem

Snídaně: borůvkový rýžový jogurt s müsli a ovocem, toast se sezamovou pastou a šťáva z pomeranče (čerstvá, poctivě vymačkaná ☺)

Oběd: pořádná podestýlka z ledového salátu, jablko, vejce, kuřecí masko s brokolicí

Snídaně: banán, jablko, vlašské a kešu ořechy a tahini (sezamová pasta)

Oběd: salát lollo, vepřové kostky (promiň Katko) s osmaženými cherry rajčátky + brambor 

Večeře: lollo salát, grahamové těstoviny s česnekem a volským okem

Snídaně: ovoce, oříšky, rýžový jogurt

Večeře: vícezrnná kostka, lollo salát, vepřové plátky

Svačinka: borůvkový rýžový "jogurt", ovesné vločky a slunečnice


Snídaně: bílý jogurt BIO, Cheerios, čokoládové Das Müsli, kiwi, lžička medu

Dopolední svačina: sójový rohlík, máslo, ředkvičky, římský salát

Snídaně: sójový jogurt, banán, ovesné vločky, skořice, jablečná vláknina, lžička proteinu 

Odpolední svačina: vícezrnné pečivo, ředkvičky, máslo Meggle 

Večeře: římský salát, vepřové nudličky, žampióny, ředkvičky, vejce a pečená brambora
(a na vrchu je lžička rajčatového pesta od Jamieho Olivera)

Svačinka: bílý jogurt se lžičkou proteinu, kiwi, Tahini, med

Snídaně: bílý jogurt: čokoládové müsli, banán, Tahini

Večeře: římský salát, vepřové masko a pomeranč

Svačina: bílý jogurt s proteinem, oříšky kešu a vlašské, ovoce

Večeře: grahamové těstoviny na česneku, římský salát, vejce

Svačina odpolední: lněný chléb s amarantovou pomazánkou, salát + pár kešu oříšků a mandle v karobu

Večeře: maso vepřové, lněný chléb a Insalatino salát

Oběd: ovesné placičky se skořicí s ovocem a tahini (recept)

Oběd: grahamové těstoviny, vejce, salát, žampióny

Svačinka dopolední: lněný chléb, šunka, insalatina 

Snídaně: čokoládový sójový dezert, jahody, oříšky

Oběd: hnědá rýže, vejce, rajčata

Oběd: špaldovo-pohankové těstoviny, kuřecí masko, rajčata, salát

Večeře: hnědá rýže, kuřecí kousky, salát, obloha okurka a jahody

Oběd: celozrnný kuskus, vepřové nudličky na paprice, lollo salát

Večeře: hnědá rýže, vepřové masko, žampióny, brokolice

Snídaně: rýžový borůvkový jogurt, slunečnice, banán, jahody, ovesné vločky a granátové jablíčko
k tomu rovnou na svačinku lněný chléb se šunkou a lollo salátem

Svačina: tousty s arašídovým máslem a banánem, navrch ještě skořici ♥
(tousty beru v Kauflandu, vícezrnné, jsou nej ☺)

Odpolední svačina: dýňové pečivo, šunka, na pečivu zbytek amarantové pomazánky a pravý domácí sýr s česnekem a pažitkou 

Večeře: smažené plátečky z vepřového maska na trošce olivového oleje s česnekem, špaldovo-pohankové těstoviny. Moje porce je vlevo porci se salátem Lollo a jablíčky a přítel vpravo s volským okem. 

32 komentářů:

  1. Potřebuju tě domů, abys mi vařila :D Všechno vypadá báječně!

    OdpovědětVymazat
  2. ..tak to je opravdu "nálož" :), až mám z toho hlad :), ... ale díky, je to fakt krásné a inspirativní....

    OdpovědětVymazat
  3. Hm, a teď mi poraď, jak ten Pavlovův reflex zarazím!

    OdpovědětVymazat
  4. Opravdu nádherné fotky, mňam :) Ještěže jdu za chvíli obědvat :D

    OdpovědětVymazat
  5. Nikki, ja chcem u teba bývať :) také úžasné jedlo, mňam :)))

    OdpovědětVymazat
  6. Kde kupuješ ten rýžový jogurt? Jaká je to značka? A chutná podobně jako jogurt? Nebo spíš pudink? Díky :-)

    OdpovědětVymazat
  7. páni to je fotek:-) hned mám hlad z toho normálně :X...
    to arašídové máslo od Jori bych taky chtěla zkusit, ale nějak jsem se ještě stále neodhodlala... mám strach že si na tom budu až moc ujíždět

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj Nikki, jak děláš ten ciznový guláš? nedavno jsem si ji koupila jako novou surovinu na ozkoušení a nějak si s ní nevím rady. Tvůj "gulášek" vypadá lákavě..mohu poprosit o recept ?, děkuji a přeji hezký den

    OdpovědětVymazat
  9. Wow, to je fakt nálož!! :)
    Já mám s pestrostí jídel docela problém. :(

    OdpovědětVymazat
  10. Páni, to je dobrot. A tolik barev! Líbí se mi, jak kombinuješ ovoce s masem a zeleninou, to mám taky moc ráda, jídlo chutná tak exoticky až :). Rýžový ani sójový jogurt jsem nikdy nejedla, přitom jsou určitě dobré. Nejvíc se mi líbí ty tvoje svačinky s lisovaným chlebem, šunkou a salátem. Taková kombinace nikdy nezklame ani jako oběd do školy.

    OdpovědětVymazat
  11. Rose: je to Amunáček, kupuji ho ve zdravé výživě :) Nechutná jako jogurt, ale je lepší než sójový , s tím mám trochu chuťově problém :) Je to spíše jako puding, no... pravda :D ale není takový chuťově :) chce to vyzkoušet, těžko se to popisuje :)

    Terezka: od Jori neber to arašídové máslo. Zbytečně moc peněz a není tak dobré ... bohužel...

    Nikolami: budu dávat recept na něj, tak vydrž :)) byl to můj první recept s cizrnou :D

    OdpovědětVymazat
  12. děkuju, děkuju, děkujuuuu ♥ už mi docházela inspirace a na ostatních blozích (blogech, či blogách? :-D) se mi prostě netrefili do chutě! Ale ty máš evidentně přesně stejné chuťové buňky jako já :-D

    OdpovědětVymazat
  13. ještě dotázek...jak děláš bramboráčky? Jakou používáš mouku?

    OdpovědětVymazat
  14. Bobisek: jsem ráda, že má někdo stejné chuťové vnímání :D Na bramboráčky jsem v ten den používala normální bílou, ale velmi malinko. Původně jsem si chtěla z "těsta" oddělat a nedávat žádnou, ale ruka byla rychlejší :D protože jsem dělala velkou kopu pro rodinu. No, ve dvou bramborácích se to nezblázní :D Hlavně že jich nebylo dvacet. Ale zkoušela jsem už jednou zahustit (malinko) celozrnnou. Já jí tam fakt moc nedávám, možná hrst, dvě na 2 kg brambor :)

    OdpovědětVymazat
  15. Bramboráčky z celozrnný mouky nejsou moc dobrý...já teď objevila pohankovou mouku a jsou z ní skvělé palačinky (je bezlepková), tak jdu dělat na véču ty bramboráčky s KuSteakem (kuřátkový ;-)

    OdpovědětVymazat
  16. Bobisek: no ono říkat v mém případě, že jsou z celozrnné mouky není moc na místě :D to v tolika bramborách ty dvě hrstičky ani nepoznáš :D ale pohankovou mouku budu taky zkoušet :)) třeba na palačinky celozrnná mouka je hrozná, vůbec mi nechutnaly. Teď budu zkoušet celozrnnou ovesnou, tak uvidím :)

    OdpovědětVymazat
  17. Teda tomu říkám nálož. Krásné zahlcení fotkami! ♥ Úplně jsem se rozplývala snad u každé fotografie. :)) Líbí se mi, jak to máš krásně pestré, barevné, vyvážené. Tak to má být! Těším se na další hromadu fotek. Na jídla já se dívám nejraději, i když mi to v poslední době přijde trochu úlet. :D Ale vím, že je tu spousta takových, kteří to mají stejně, takže alespoň v tom nejsem sama. :D

    OdpovědětVymazat
  18. krásne fotky, pekná práca... tiež ma zaujal ten guláš s cícerom... ak bude recept vyskúšam... :)

    OdpovědětVymazat
  19. nááádhera :o) taky poslintávám na ten cizrnový guláš, můj muž miluje luštěniny a já z nich umím jenom polévky a už by to chtělo změnu :o) i když cizrnová polévka je výborná ;o) z celozrnné mouky je moc dobrý štrůdl a taky koblihy do trouby, i když trochu bílé stejně přidávám, jinak to mám tvrdé jak podešev

    OdpovědětVymazat
  20. inak z celozrnnej múky je chutné piškotové cesto... a keď sa biely cukor nahradí kokosovým alebo trstinovým a bežný maslový krém napr. odtučneným tvarohom... tak je z toho celkom zdravá maškrta...

    OdpovědětVymazat
  21. Ahoj Nikki, nadhera, tieto prispevky o papani mam najradsej, pomohla si mi prekonat "strach" z bravcoveho maska :) U teba vidim, ze vsetko je len o porciach. Nepridas prosim recept na cizrnovy gulas?

    OdpovědětVymazat
  22. Gabika: ahojky a moc děkuju :)) tak tak, všechno je to jen o porcích, ničeho se nebát... (teda skoro :D) cizrnový guláš dám online ještě dneska :))) Hezký víkend!!!

    OdpovědětVymazat
  23. Ahoj Nikki, jaké burákové máslo kupuješ a zakolik? :))

    OdpovědětVymazat
  24. Ahoj, právě jsem narazila na tvé stránky a jsem nadšena! U některých jídel ale není recept (často u kuřecího masa...to jen orestuješ na oleji?) Jsem úplný začátečník ve zdravější stravě....
    Nemáš náhodou i někde jídelníček na delší dobu? I s recepty?
    Moc děkuju!! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Alice, moc tě vítám :)) Jsem ráda, že se ti tady líbí. Co se týče této rubriky (Z mého stolu), zde recepty nenajdeš, jde jen o inspiraci, kterou si můžete osvojit a třeba některými nápady obohatit svůj vlastní stůl :)) Třeba s kuřecím masem to funguje u mne tak, že jej skutečně jen orestuji na oleji a přidám nějaké koření (nejčastěji sůl, koriandr, červenou mletou papriku, kurkumu, petrželku, mletý zázvor apod., mám teď hodně oblábený kajenský pepř, který je pikantní, ale miluji ho :-))
      K těm jídelníčkům to je tak, že žádné nevedu. Je to záměrně, aby si někdo nemyslel, že množství, které sním já, platí i pro druhé. To takhle nefunguje a právě to si mnoho začátečníků myslí. Každý potřebuje jiné množství, a dokonce i jiný poměr makroživin. V tom se vyznají výživoví poradci, kteří dělají jídleníčky na míru. Ale pokud jsi šikovná, zvldáneš to i sama. Stačí naslouchat svému tělu a pozorovat, co s tebou strava a její množství dělá. Pokud budeš mít často hlad, pak jíš malé porce a musíš jíst častěji. Já baštím tak 4x denně, někdy 3x, záleží na tom, jak náročný mám den.
      Recepty najdeš přímo nahoře v menu.

      Měj se prima a ať se ti daří, držím palce :)

      Vymazat
  25. Perfektní, děkuju! Spoustu fotek jídel jsem si uložila s tím, že to "snad zvládnu" dle fotky vytvořit a samotnou sekci "Recepty" přehlénu :D Hned zítra je prohlédnu a moc se těším na vyzkoušení! (především ty jogurtové směsi mě už teď lákají:) ) Mně hlavně ani tak nešlo o množství, ale o samotný "proces" (jako na čem osmahnout, jaké koření přidat, jak dochutit, jak dlouho nechat péct/smažit, na kolik stupňů zapéct...atd)
    Ještě jednou dík za tak rychlou odpověď a těším se na ozkoušení, výborná stránka :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Koření si vybírej jaké chceš a jaké ti chutná, já to dost měním, abych to kuře měla pokaždé jiné, teď jsem vyzkoušela přidat i slunečnice přímo do pánve a teda bomba :-) Jinak olej používám kokosový nebo normální slunečnicový, ono když toho není hodně a maso v tom neplave, tak neublíží žádný :) Pouze všeho moc škodí :)

      Vymazat

Děkuji za každý komentář :)