Z mého stolu - Jak jsem baštila II.

Další dávka slíbených fotek za poslední dva dny  Kdo nezaregistroval předešlý inspirační chod mého dne, tak se může podívat sem a znovu připomínám, že vám zde nepředkládám návod na to, jak jíst. To v žádném případě, jen ukazuji fotky toho, co jsem jedla. Každý má jinou potřebu, každému také něco jiného chutná, to ale neznamená, že když to druhý dělá jinak, tak to dělá špatně  Jak jsem zmínila už minule, poslední dobou se snažím o Clean Eating (stále sbírám všechny potřebné informace na článek), občas se zadaří, občas to fakt nejde  Ale co, jsme lidi, ne?

Třeba se vám nějaká kombinace jídel zalíbí, třeba objevíte nějaký nový tip nebo se zkrátka jen pokochejte a běžte se pak nabaštit, já pokaždé po sledování takových fotek u druhých dost vyhládnu a to chodím koukat dost často 

Určitě pozorně čtěte, ne všechno jídlo totiž fotím, ale ke každému dni jsou poznámky, abyste viděli, že ne vždy to jde dokonale 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Neděle

První jídlo (08:00): tohle byla ta nejluxusnější snídaně za poslední dobu. Smíchala jsem tvaroh a 
bílý jogurt, rozmačkané jahody dala na to, polila jsem to asi lžičkou medu a posypala kokosem. 
Byla to neskutečná mňamka, kam se hrabe chleba s paštikou 


(10:30) Bylo mi fakt trapné fotit banán, ale nikdo se nedíval  takže jsem tak učinila. Dala jsem si jen 
půlku, abych vydržela do oběda, který jsem mezitím vařila, baštili jsme vcelku brzy, takže tahle malá 
svačinka na zaplácnutí žaludku a překlenutí určité doby postačila.


Druhé jídlo (11:00) : klukům jsem dělala klasické karbanátky, já jsem si pro sebe udělala trošku 
zdravější verzi. Plech jsem potřela slunečnicových olejem, opravdu jen filtr, ono to vypadá, jako by 
v tom celé jídlo pomalu plavalo  ale nebylo tomu tak, spíše moje karbanátky pustily dost 
šťávu. Svoje karbanátky jsem dělala z mletého hovězího masa (jedna hrst), nakrájela kousek 
celozrnného tmavého pečiva, přidala lžičku hořčice, dva bílky a nakrájené rajče. Přílohou byly 
dvě opečené  brambory. Mrkev jsem nejedla, bylo to blééé, příště radši nakrájím syrovou  
Celkově to bylo ale strašlivě dobrý 


Třetí jídlo (14:00): Nebyl hlad, ale už jsem měla chuť si něco "zobnout". Takže jsem tentokrát 
nastrouhala mrkvičku čerstvou, zakapala citronem, zalila medem, posypala kokosem. K tomu 
jsem si dala půl banánu s arašídovým máslem (už se mi vracejí chutě ) a jeden pečený čaj,
 příchuť pomeranč-skořice. Říkám tomu odpolední siesta, miluju to 


Čtvrté jídlo (16:30): udělala jsem si ovesnou placku. Kdo by měl zájem, může mrknout sem na 
recept. Je to strašně jednoduché a strašlivě dobré  Já dělala jen z hrsti ovesných vloček. 
K tomu jsem si namíchala tvaroh s jogurtem, vlákninou a skořicí a medem. K tomu jablíčko, 
taky plné vlákniny.

(cca 20:00) Vláknina ve stravě dělá opravdu divy, protože jsem zjistila, že jsem až do osmi, 
devíti do večera neměla hlad. Vlastně jsem si na jídlo ani nevzpomněla do doby, než přítel vytáhl 
karbanátky a začal u toho mlaskat. Prevít jeden!!! Tak jsem si nakonec jeden vzala, ale byl 
dobrej a celej den se mi v jídle dařilo, tohle malé vybočení bylo z mého pohledu ok a navíc, 
byl fakt skvělej, karbanátky umím 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pondělí

(7:00) Krapet jsme zaspali, hlavní snídaňový chod musel počkat, ale aspoň jsem zakusovala 
jablíčko a na ranní start jsem ho zbaštila celé.


Snídaně (08:00): Tuhle nádheru jsem si už připravila v klidu doma, nic úžasnějšího tomu mému 
prckovi v bříšku snad ani nemůžu. Půl celozrnné bagety s tvarohem (mažu obě strany), ledový salát, 
vepřová šunka (nádherně šťavnatá, mňam), rajčátko. Zjistila jsem, že poslední dobou hodně 
používám tvaroh místo másla. Zde musím říct, že to nemá co do činění s tím, zda je to zdravější 
nebo ne, ale úplně normálně mi to tak víc chutná 


Oběd (12:00): zbyla mi ještě omáčka z víkendu, tak jsem toho využila a dorazila ji  Hodně jste 
se mne ptali na FB na recept, já jej dávala už v předešlém postu, respektive jsem dávala odkaz
Jeden podobný jsem již zkoušela kdysi dávno, akorát, že tento je mnohem jednodušší a chutná stejně 
dobře, takže u této verze zůstanu  K omáčce jsem si dala na ledový salát osmažené 2 brambory, 
100 g kuřecích kousků, rajče a zasypala to sezamovým semínkem. Dávala jsem na menší talíř, jinak 
bych se toho užrala 


(14:30) Jelikož jsem si nakoupila kešu a pekany, dala jsem si hrst odpoledne. Musím říct, že 
pekany byly pro mne premiérou a pokud stále tápete, jak chutnají, tak se skoro vůbec neliší 
od vlašáků  Nejsou možná tak hořké a jsou jemnější. No, ano, trošku jsou lepší 


Třetí jídlo (16:00): Opět jsem neodolala koktejlu, oh, jak já miluju šejky  Tenhle je klasicky
z jogurtu, celého banánu, skořice, lžičky kakaa a medu a asi 100 ml mléka. Byl strašlivě hustý 
a to já fakt ráda. Jen ho vidím a dala bych si ho znova  No a k tomu opravdu malý kousek, 
asi 1/4 bagety celozrnné zase s tvarohem, ledovým salátem a šunkou. 


Poslední jídlo (20:00): Spát chodíme přes týden krátce po desáté, takže ideální načasování. 
Na talíři hlavně zelenina a bílkoviny. Ledový salát, velké rajče, půl plechovky tuňáka, dvě vajíčka 
s dvěma plátky šunky a česnekem, dva malé kousky pečiva "na vytření", jak já říkám  Byla to 
dobrota. Za ty šílené barvy se omlouvám, ale je to focené večer a ještě se učím vyladit foťák 
na tento režim do co nejrealističtější fotky, ale tak už je to lepší než o víkendu 

Málem bych zapomněla, měla jsem ještě čaj, s příchutí aloe vera. Výborná věc. 
Jako hřích jsem čmajzla malému dva gumové medvídky od "ňami ňami džusiiii gamiii" 

***

Mějte se prima


36 komentářů:

  1. Vypadá to fakt nádherně, Nikki! Alespoň mám inspiraci na jídlo, už jsem neměla fantazii.. O:-) A banán bych si dala až bych brečela.. :D Ale poslední dobou se v krámech asi předhání,kdo ho bude mít dražší.. :/

    OdpovědětVymazat
  2. teda mňam dostala sem hlad a načerpala zas nějakou inspiraci :D

    OdpovědětVymazat
  3. Přemýšlím, kterou snídani od tebe zítra opíšu - mám tu půlku tvarohu i jahody, ale ta bageta na mě doslova volá Sněz mě :) :)

    OdpovědětVymazat
  4. Je moc hezké sledovat, jak se ti s tím zdravým jídlem daří. :))
    Máš to moc krásné a věřím tomu, že Eliška si to užívá. ;)

    OdpovědětVymazat
  5. Téda, jíš úplně vzorně maminko! :))
    Pěkně se drž, ať má mimčo všechno, co potřebuje! :))

    OdpovědětVymazat
  6. Hmm, ta bageta k snídani vypadá úžasně :D a tak fotogenicky..

    OdpovědětVymazat
  7. Asi mi kromě času chybí i fantazie a chuť takhle to jídlo připravovat, já si na stojáka lámu knäckebrot a máčím v cottage.. to je život :D

    OdpovědětVymazat
  8. Anna: občas to mám podobné :D když je venku pěkně, tak snídám venku :D teď, když furt prší to je jiná :( jinak, taky občas na nějaké to "čančání" na talíř kašlu... prostě když se nechce, tak se nechce :D

    OdpovědětVymazat
  9. Ještěže při prohlížení takových fotek vždycky jím :D Všechno to vypadá strašně dobře :) hlavně ta snídaně v neděli, mňam jahůdky :)

    OdpovědětVymazat
  10. Namky, jestli ti nechutnala pecena mrkev, zkus pecenou petrzel nebo mlady celer, to je velka dobrota.. Jinak k tvarohu misto masla - me takle zachutnalo zerve, hlavne pod sunku a k tomu spoustu rajcat :-)

    OdpovědětVymazat
  11. Holky můžu se zeptat jaký tvaroh používáte do těch kaší a na mazaní baget? Moc díky :) V.

    OdpovědětVymazat
  12. Tyhle posty miluju, nikdy mě nenapadá, co si zrovna udělat k jídlu, a takhle člověk perfektně najde inspiraci :) a přidávám se k Bety, rozhodně vyzkoušej pečený celer (nejlépe ještě okořeněný bazalkou), to je dobrota :)

    OdpovědětVymazat
  13. Nikki, to vypadá nádherně...a muselo to být i velmi dobré:-) Hned mě začly chytat chutě:-)
    Na noc to je dobrá provokace...to budu mít hezké sny... :-)
    Tvaroh + jogurt + med a jahody to je silně "žravá" kombinace. A jogurt se skořicí...to je manna nebeská. To můžu pořád.
    Všechno je krásně barevné a veselé. Je pravda, že po takovém hravém jídle má člověk hned o něco lepší náladu. A Eliška si určitě spokojeně pomlaskává v bříšku.
    Tvaroh namazaný na pečivko pod šunkou je pecka. Taky mi to chutná. Hezky se to chuťově prolne a spojí. Zkoušela jsem i žervé, ale to mi přišlo takové sušší. A chutná mi tak i namazaný Cottage.
    Ovesnou placku určitě vyzkouším (taky budu opisovat). Vypadá totiž skvěle:-) Se zeleninovým salátem a balkánem to bude lahoda... To si zase příjemně nacpu pupíka.
    Verčo: tvaroh kupuju obyčejný ve vaničce buď v Lídlu nebo Karlova koruna (tučný) v Penny občas v Alberu jemný. Nejsou tak moc drahé. V kostce mi nechutná, mám pocit jakoby to chytlo pach toho obalu:-(.
    Vlastně je používám i do koktejlů a na zmrzky.
    No a když mají někde v obchodě v akci jiný, tak ho vyzkouším. Koukám jen na složení- aby tam nebyla přidaná nějaká zbytečná srajda a taky aby to nebylo z Polska (těm nevěřím).

    OdpovědětVymazat
  14. Moje NEJ rubrika! Nikki je vidět, že ti fantazie nechybí a vždycky když to čtu, tak krom slintání :-) si říkám - jak může někdo tvrdit, že zdravé jídlo není dobré?????? Kdybys vydala kuchařku svých receptů, bude to hitovka, tím jsem si jistá!! Moc děkuju za inspiraci a tvůj blog jako takový, jsem na něm závislá :-)

    OdpovědětVymazat
  15. všechno vypadá báječně, hlavně ten oběd :) půlka banánu? to by mi teda nestačilo :D

    OdpovědětVymazat
  16. Holky díky :))

    Veronika Š: já používám normální měkký, také v té krabičce, zelený přebal to má, je levný a při mé spotřebě akorát :D Lučinu jsem, stejně jako Míša, používala také, ale i když je chutná, vadí mi, že je sušší. Proto tvaroh :) Uričtě vyzkoušej, já si na něj zvykla strašlivě rychle :)

    Petra Š. půl hodiny před obědem určitě stačí :)

    OdpovědětVymazat
  17. Nikki díky :) Lučinu moc nemusím, tak určitě koupím tvaroh. A můžu se ještě zeptat, jaký používáte med - včelí? Babička teď vařila z pampelišek, dnes mě napadlo zkusit bezinkový :) Díky!

    OdpovědětVymazat
  18. Veru, já mám pokaždé jiný, také od babičky :D ale nepovím jaký, myslím, že luční, protože byl světlejší, chtěla jsem se mrknout na sklenici, ale babička tam dala jen štítek "med 2012" :D

    OdpovědětVymazat
  19. Mám to stejně, Nikki :-)
    Když už si dám žervé, tak jedině s rajčátkama nebo s něčím "klouzacím", aby se to dalo lépe spolknout. Tvaroh je takový vláčnější a "hebčí", nebo co vyzkoušet namazat( napatlat lžičkou) cottage?:-) Verčo :-)
    Návykovost je opravdu zaručená :-)

    OdpovědětVymazat
  20. To jsou dobroty:) Nejvíc bych si teď dala ten šejk, ty já miluju:)

    OdpovědětVymazat
  21. Míšo cottage jsem měla asi jen dvakrát, já takové věci vůbec nejím, ale budu si muset na ně zvyknout, prostě budu muset :)

    OdpovědětVymazat
  22. Verčo, co přidat třeba pažitku nebo bazalku- nebo něco, co Ti chutná :-) V bagetce se to hezky spojí a když si to nebudeš říkat (jako že jím tvaroh, jím tvaroh)...ale budeš si jen vychutnávat tu kombinaci chutí- se šunkou, rajčátkem, třeba i sezamem. nepřijde Ti to ani jaho tvarohem natřené :-)
    Miluju třeba tvaroh se skořicí, troškou medu a jablíčkem... když se do tvarohu nebo i do cottage cheese přidá třeba kokos nebo kakao (trošku jogurtu- do tvarohu) je to mňamka.
    Ale nepřemáhej to. To by se Ti mohlo zprotivit a to by bylo škoda.

    OdpovědětVymazat
  23. Nikki, prosím Tě, co je to za vlákninu, kterou přidáváš do jogurtu?

    OdpovědětVymazat
  24. Ivanko, je to jablečná vláknina, koupila jsem ji ve zdravé výživě u nás, cca 20 kč. Chtěla jsem vyzkoušet, zda je opravdu rozdíl ji používat a ne, a opravdu je :)

    OdpovědětVymazat
  25. Děkuji. Já miluji dobrou vlákninu (takové ty hady :) s jogurtem, ale vzhledem k tomu, že jsem měla dost problémů se střevy, vlákninu potřebuji přidat ať se mi "dobře zažívá" :D Škoda, že jsem si to nepřečetla dřív, dnes jsem si byla ve zdravé výživě pro Tempeh, zítra bude na oběd s rýží a červenou čočkou :)

    OdpovědětVymazat
  26. Dobrá vláknina mi taky moc chutná :) Dlouuuho jsem ji neměla, musím napravit :)

    OdpovědětVymazat
  27. Dobrý den, jen jsem se chtěla zeptat, když přidáváte například do tvarohu nebo šejku vlákninu, ta se dá koupit? případně jak vypadá? děkuji Veronika :)

    OdpovědětVymazat
  28. Veronika: vypadá jak skořice, já měla jablečnou vlákninu a ta struktura je hodně podobná :) koupila jsem normálně ve zdravé výživě... ;)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář :)