Uvař mi zdravě #4 Plněné "mušle" Conchiglioni Rigati

Dnešní páteční "díl" projektu Uvař mi zdravě!, ve kterém se se všemi čtenáři dělíte o své recepty, má dnes své pokračování. Eliška zaslala výborný nápad na těstoviny, které mně osobně se velmi líbily kvůli tomu, že se do nich dává tuňák ☺ Tak se mrkněte, třeba se vám bude hodit do sbírky ☺


Ahoj Nikki!
Posílám Ti svůj recept, který jsem dnes zkoušela poprvé. Fotka nic moc, ale třeba bude pro inspiraci stačit :) 
Plněné "mušle" Conchiglioni Rigati 
Těstoviny Conchiglioni Rigati (velké "mušle") jsem sehnala v Tescu, dlouho mi ležely doma a teď jsem konečně dostala tu správnou náladu z nich něco vytvořit. Jelikož jsou opravdu dost velké, nedají se moc využít jako klasické těstoviny, zato přímo svádějí k nějakému naplnění. Vyzkoušela jsem je naplnit tuňákovou směsí a ještě zapéct v troubě se sýrem a opravdu mi to zachutnalo, navíc je to rychlovka, tak posílám dál :) 
Suroviny:
- těstoviny Conchiglioni Rigati (uvedené množství náplně stačí k naplnění cca 12 mušlí, což jsou 2 nebo 3 menší porce. Doporučuju ale uvařit si aspoň o 1-2 víc, kdyby se při vaření nějaká roztrhla)
- konzerva tuňáka ve vlastní šťávě
- cca 1-2 lžíce olivového oleje
- hrst rozmražené kukuřice
- 1 mozarella koule v nálevu
- hrst jemně nasekané petrželové natě
- hrst nahrubo nastrouhané nivy, případně eidamu na zapečení
- sůl, pepř 
Postup:
1. Dáme vařit těstoviny (pozor, jsou docela silné, vaří se docela dlouho a je potřeba dát do hrnce radši víc vody, aby se k sobě nelepily).
2. Do misky vyškrábneme tuňáka a lžící rozmačkáme na malé kousky. Přidáme 1-2 lžíce olivového oleje, špetku soli a pepře podle chuti, kukuřici, nasekanou petržel a na malé "cucky" rozdrobenou mozarellu. Vše pečlivě promícháme, aby vznikla hladká směs bez větších hrudek.
3. Uvařené těstoviny scedíme a propláchneme je studenou vodou. Plníme, až malinko vychladnou.
4. Rozehřejeme si troubu (cca 180 °C), malý pekáč zlehka vymažeme a pokládáme na něj vedle sebe mušle naplněné tuňákovou směsí.
5. Mušle na pekáči jednotlivě posypeme nastrouhaným sýrem a dáme zapéct (stačí cca 10 min).
Podáváme se salátem, výborná je k tomu rukola :)
Na oběd pro normálně "žravou" dívku/ženu stačí cca 5 mušlí. Dají se ale použít i jako originální předkrm nebo jednohubky - výborné i za studena.
Plnit se samozřejmě dají vším možným... 
S pozdravem 

Eliška z Brna


__________________________________________________________________________

Chcete také zaslat svůj oblíbený zdravý recept, který by mohl zajímat ostatní? 

6 komentářů:

  1. Tak tohle je zatím nejlepší recept od začátku roku
    (protože doma teď ujíždíme na tvých kuřecích kouscích s omeletou a kari rýží - trošku modifikované, ale jíme to minimálně jednou týdně :D)

    OdpovědětVymazat
  2. Vypadá to dobře, ale já bych si tam nedala tuňáka - jím jenom kuře. Jsem to ale vybíravec, že? :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Náplň myslím závisí na chuti každého. Klidně si tam dovedu představit špenát, nějakovou rajčatovou nebo třeba i nějakou masovou směs... Prostě "co dům dá" :)

      A díky za zveřejnění, Eliška :)

      Vymazat
  3. mňam, to bych si dala.. :)
    až budu mít někdy štěstí a pojedeme do města, kde je tesco, tak se po mušlích kouknu! :))

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář :)