pátek 18. ledna 2013

Uvař mi zdravě #3 Koláč s hroznovým vínem a banánem

Dnešní páteční "díl" projektu Uvař mi zdravě! se ponese v duchu něčeho trošku sladšího, ale přesto připraveno ze samých zdravých ingrediencí. Nevím jak vám, ale mně koláč "chutná" už jen tak samotný po shlédnutí fotky ☺ Autorkou nebo spíše o dnešní recept se s vámi podělila šestnáctiletá Káťa.

Informace:
Jméno: Káťa Zářecká
Bydliště: Děčín
Věk: 16 let

Ahojky, posílám recept na koláč s hroznovým vínem a banánem. :)


Ingredience:
  • hrnek celozrnné mouky
  • hrnek vloček
  • 1/2 tvarohu
  • 100 g bílého jogurtu
  • 1 vejce
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 2 lžíce kokosu
  • lžička skořice
  • med/třtinový cukr
  • 100 ml mléka
  • olej/máslo na vytření formy
  • 2 menší banány
  • hroznové víno
Postup:
  1. Mouku, vločky, tvaroh, jogurt, vejce, prášek do pečiva, kokos, skořici, med/třtinový cukr a mléko dáme do mísy a smícháme.
  2. Rozmačkáme 1 banán a přimícháme ho do těsta.
  3. Vymažeme a vysypeme formu (moukou/vločkami/kokosem).
  4. Do formy nalijeme těsto, na vrch dáme nakrájené hroznové víno a druhý banán.
  5. Pečeme v rozehřáté troubě na 180 stupňů asi 25 minut.





__________________________________________________________________________

Chcete také zaslat svůj oblíbený zdravý recept, který by mohl zajímat ostatní? 

13 komentářů:

  1. Musím uznat, že banán mám ráda hlavně čerstvý stejně jako hrozny, tak si je moc neumím představit na koláči, ale může to být mňamka. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. banán v koláčích je super :) ale ty hrozny si taky neumím představit!

      Vymazat
  2. Jéé to bude mňamka, určitě vyzkouším :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Vypadá to nádherně...nemít upečený cheesecake, tak to vyzkouším :-) Tak příští víkend :-) Petra

    OdpovědětVymazat
  4. Vyzkouším, ale tak nějak se bojím chuti pečených banánů :D.

    OdpovědětVymazat
  5. Jé, ty jsi zveřejnila můj recept! :) Díky.

    OdpovědětVymazat
  6. Jaká je to přesně mouka? Hlavně jestli je to hladká nebo hrubá, v tom je velký rozdíl.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Celozrnná mouka se podle mě nedělí na hladkou a hrubou, je to prostě celozrnná mouka :) Pokud chceš použít klasickou, tak hrubá bude mít pevnější konzistenci a hladká bude ve výsledku jemnější :)

      Vymazat
  7. Nikčo tak to s tebou nesouhlasím, minulý týden jsem pekla chleba, v krámě byl velký výběr z různých obilovin, šáhla jsem po první kterou jsem viděla a doma zjistila, že v receptu je jemná mouka. Tudíš se mi ten chleba nepovedl. V krámě jsem pak viděla stejné balení, jen s tím rozdílem, že na ní bylo dolepeno hrubá. Taky jsem si myslela, že u celozrnné je jen jeden druh.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak jestli nesouhlasíš s tím, že jsem napsala, že "podle mě" se nedělí :D tak to je ok :D Já v tom, co jsem napsala neuváděla žádnou záruku :D Protože třeba na moji celozrnné mouce není napsáno nic kromě vhodného použití :D Takže určitě když napíšu "podle mě" tak to neberte tak, že je to 100% pravda... :D

      Vymazat
  8. Ten med/cukr to je asi podle chuti, že :) Já na tohle nikdy nemám odhad, kolik tam toho dáváte lidičky?

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář :)