Uvař mi zdravě! #1 Recept "zdroj lednice a mrazák"

Tak i takto vtipně může být pojmenován váš recept, proč ne ☺ Musím říct, vybírání receptu pro první kolo pro mne bylo těžké, jelikož se jich už v první týden sešlo hodně, ale aspoň mám jistotu, že mám pro vás zásobu ☺ Recepty posílejte dál, budu postupně vybírat z těch nejzajímavějších ☺ Ohromte mě ☺

Ahoj ☺ 
Tvoje stránky jsou prostě super. Chválím chválím chválím a zároveň obdivuji  ☺
Je mi 36, mám dva kluky 12 a 13, jsem z pardubického kraje, podnikám a po třech letech v koženém křesle u PC a 15 nabraných kilech jsem se rozhodla to řešit ☺ Tak jsem na tvoje stránky narazila. Protože jsem dnes večer vyplodila k večeři docela dobrou a zároveň zdravou věc, chci se podělit ☺

Suroviny:
4 střední brambory – vařené ve slupce – 300g
2 velké filety z pangase – 300g
1 cibule
4 stroužky česneku
450g špenátového protlaku
2 lžíce olivového oleje
80g eidamu 30% 
sůl
koření – bylinkové máslo

celkem 4180Kj na čtyři porce, tj. 1045 na porci.

Postup: Rybu osolit, okořenit a vložit do zapékací nádoby. Uvařené brambory nakrájet a rovnoměrně rozprostřít na rybu. Špenát podusit, na olivovém oleji orestovat cibuli a česnek a zamíchat do špenátu. Přidat na brambory, posypat sýrem a kořením a dát zapéct tak dlouho, než ryba změkne
Název to nemá a zdroj je moje lednice a mrazák :D

Přeji krásný den a spoustu dobrých receptů.
P.B. (agness)



13 komentářů:

  1. Už som sa tešila až pribudne prvý recept, určite niekedy skúsim. Fakt dobrý nápad, inšpirácie neni nikdy dosť :)

    OdpovědětVymazat
  2. Jéééééé to je ten můj včerejší :-D :-D to jsem nečekala :-) Děkuji a doufám, že bude někoho inspirovat.

    OdpovědětVymazat
  3. Recept vypadá dobře. Jediné co mě zaráží je ta nízká energetická hodnota. 300g ryby pro 4 lidi mi příjde strašně málo, normální porce je 150g na osobu. Záleží samozřejmě i na výdeji člověka a co jedl předtím, takže jako lehká večeře proč ne :)

    Fjo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. myslím, že zadané hodnoty jsou z toho, z čeho vycházela paní, co to dělala, udělej si klidně té ryby kilo, pokud ji máš v mrazáku :D to záleží na tobě :) Moc bych tohle neřešila, jelikož každý má svoji porci nastavenou jinak :)) a každý má i ten poměr nastavený nějak jinak, někdo víc rád brambory než rybu (třeba já), někdo raději naopak :))) Chce si to přizpůsobit podle mě :)) klidně si to vylepší nějak a pochlub se jak :)

      Vymazat
    2. To je mi samozřejmě jasné, že si energetickou hodnotu mohu upravit, jen mi přišlo že 1045kJ je na večeři málo a také, že by pokrm mohl díky přidání ryby obsahovat více bílkovin. Jak jsem psala mě to jen překvapilo. Možná jsem nepoužila nejvhodnější slovo.

      Fjo

      Vymazat
    3. Jako samozřejmě že máš pravdu :)) O tom žádná :)) Bílkoviny na večeři jsou prima :)) Možná jsme se do toho zbytečně zamotaly, je to hodně individuální přístup :) :)

      Vymazat
    4. To je pravda. Ale recept je rozhodně dobrou inspirací :) Fjo

      Vymazat
  4. Námětů co s rybou není nikdy dost :-) A se španátem to musí být mňamka ;-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář :)